srt cr91

Här kommer intressant information från Peter SM0NTR
till alla lyckliga ägare av SRT CR90 / CR91 / TD90 / TD91

Här hos mig så fortsätter utvecklingen med SRT radios framåt. Jag tänkte informera om att jag i dagarna har modifierat styrkortet till CR91 så att det även går att använda till CR90 och TD90. Kortet har lite lägre baudrate (200 Baud) men är fullt styrbara remote med HRD ändå.

Sedan kan jag berätta att jag håller på med ett nytt Synthkort till CR91 som kommer att fungera även i SRT CR90 /CR91 / TD90 / TD91. Jag kommer om allt går som tänkt att ha färdiga synthesizer kort i mitten av maj. Jag har mätt upp fasbruset på CR91 standard synth och det ger ca -90 dBc/Hz vid 1 kHz. Mätning på mitt nya synthkort med en DDS från Silicon Labs ger ca -107/dBc/Hz vid 1 kHz. Så lite bättre data får man då i sin CR91:a.

Men den största anledningen till att jag konstruerar ett nytt kort är att det i princip är omöjligt att laga det gamla. Anledningen är att det sitter special beställda hybridkretsar som inte går att få tag på idag. Men i övrigt så går det nog att reparera det mesta i CR91 och får man ett nytt synth kort så kan radion leva många år till tror jag.

Är du ägare av någon av dessa fina svenskbyggda kvalitetsriggar. Mejla mig då gärna en Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Så att jag kan få en indikation på hur många kort jag ska tillverka till att börja med. Jag har inget pris klart i dagsläget men tror det kommer att hamna runt tusenlappen.

73 de Peter / SM0NTR