Ännu en Radiomässa genomfördes lördagen den 6 april i Eskilstuna.

SM2DCU, SM2SXI och SM2DJK var några av de 750 besökande. De flesta är radioamatörer men det blir allt fler andra radiointresserade eftersom loppisen är öppen för alla. Kanske därför det heter Radiomässa och inte Amatörradioloppis?

De bästa och moderna prylarna annonseras numera på Tradera och DX-radio. Trots det gick det även i år att göra riktigt fina fynd på loppisen. Men många av radio- och elekronikprylarna skulle jag själv ha skickat för återvinning! Men billigt (ibland dyrt!) pris lockar ändå somliga "skrotsamlare". På en del loppisbord kunde jag skönja en viss "dö-städning" bland åldersrika sändareamatörer.

I den sedan veckor tillbaka fullbokade loppishallen fanns naturligtvis ett antal av företagen för amatörradio på på plats. Det absolut längsta bordet hade Limmarred Radio. Där blev det affär på en ANYTONE 878UVII Plus.

DX-supply visade upp sitt utbud av Flexradio och lite mer högkvalitativa tillbehör för radio- och antenner. FB radio visade många billiga kinaradio för olika band. Intresset tycktes stort för dessa 'kineser", där prestanda och kvalitet ibland kan ifrågasättas.

Undertecknad hade innan loppisen bara målet att hitta några dämpare med SMA och N-anslutningar. Men föll dock snabbt för andra frestelser. Lämnade Eskilstuna med radioleksaker för drygt 7 kkr! De första inköpen gjordes hos LA6OP/Sindre, som hade några godbitar till salu på sitt bord.

Det var nog tur att jag pratade bort några timmar med bekanta och andra amatörer, i stället för att rota mer bland alla loppisbord och fyndlådor. Min reskamrat SM2SXI/Janne använde hela tiden för hitta riktiga fynd. Janne har en gedigen kunskap i annorlunda och användbara professionella produkter som många andra missar.

Furas hemsida använder cookies. Välj alternativ Samtycker eller Neka