DS2-mteVnnsEtt vackert väder mötte ett 40-tal sändaramatörer till Distrikt 2 möte i Vännäs under lördagen. Nu fick man inte vara ute och njuta i det vackra vädret men de aktiviteter som bjöds på Hotel Vännäs gav med råge en helt igenom lyckad dag.

Många kom redan före kl 1100 till incheckningen. Kl 1145 åts en god fisklunch varefter förhandlingarna startade runt kl 1300. DL2 Mikael SM2O öppnade mötet med sedvanlig parentation. Ordförande för mötet blev Bo SM2PYN och Rune SM2EKA sekreterare. Förhandlingarna gick rätt fort eftersom inga nyval skulle göras samt att inga motioner/propositioner inför SSAs årsmöte fanns.
Den punkt som tog en lite större tid var punkten om utbildning och rekrytering. Där spaltade Rune SM2EKA upp ett antal idéer på aktiviteter som föreslogs från deltagarna. Alla var överens om att hobbyn borde vara bättre på att visa upp sig. Samt att SSA borde snarast plocka fram ett modernt PR-material som kan delas ut respektive användas vid olika aktiviteter.
Den hemliga rikskända gästen var inte mindre än förre Plus-programledaren och Vännäsbon Sverker Olofsson som trollbandSverker_21 åhörarna i en dryg halvtimma. Ett mycket uppskattat inslag!
Tomas SM3WMU ledamot i SSAs styrelse berättade en kvart om sin roll inom SSA. Eftermiddagen avslutades med att Tomas SM2XVV visade 2 st antennanalysatorer, dels hans egen AIM 4170C samt den nyligen till klubben inköpta miniVna Pro. Antalet närvarande amatörer på eftermiddagen var 37 st.
Till slut var det dragning på lotteriet där huvudvinsten, en Icom Duobandare vanns av Tomas SM3WMU. Tack till vår huvudsponsor SRS AB. Tack även till Microbit AB, UDK AB, Fridata AB, Sanco, Kjell & Co.
Kl 1900 var det dags för middag för de 35 som anmält att vara med på middagen. Mycket god och uppskattad mat av hotellets kock Lisa Persson. Förrätt Västerbottenspaj med löjrom, huvudrätt oxkind med rotselleripuré. Sten SM2SXT med fru Tuula underhöll med lite bluegrassmusic mellan huvudrätt och kaffe/efterrätt. Efterrätten som de flesta tog var glass från Glassbonden i Selet.
Lite sång och glam varvade matintaget. Först runt midnatt lugnade det hela ned sig, hi. Många föredrog att ligga över på hotellet, även de närma hem bl a Lennart SM2CFG med fru Carin och Tom SM2DJK med fru Ulla!
Mer bilder från evenemanget kommer .......

Liknande artiklar

Sök i artiklarna

Go to top