sm2sum pt0s-1Gruppen som tillhör Brasilien består av ca 15 klippöar och ligger i centrala delarna av Atlanten nästan mitt på ekvatorn ca 1000 km nordost om det brasilianska fastlandet.

Det råder normalt landstigningsförbud av naturvårds och säkerhetsskäl men man har lyckats få ett specialtillstånd för max fyra personer. Med på trippen åker bla. lågbandsspecialisterna AA7JV och HA7RY kända från tvåmannaexpeditionerna till  TX3A Chesterfield ,5K0T  Serrana Bank ,VK9GMW Mellish Reef  ochVK9WWI Willis Island.

Öarna är militärområden och det är alltid små grupper som aktiverat öarna och senast var enmansexpeditionen ZW0S 2003 som körde nästan enbart RTTY.  St Peter & Paul ligger på femtonde plats på listan över most wanted och det blir som med alla rara dx som inte aktiverats på ett antal år ett enormt tryck dom första dagarna.

sm2sum pt0s-2
ZV0SB och ZV0SW gjorde sin femte expedition till arkipelagen 1999.

Teamet startar den ca 600 distansminuter långa båttresan den femte november och om vädret är gynnsamt bör man vara igång på banden den nionde eller tionde nov. Det är bara 8000 km från SM2 med antennriktningen 233 grader och det bör vara relativt lättkört.

Hemsidan: http://pt0s.com/

Vi hörs på banden