SJ2W contest 

Furamedlemmarna SM2LIY och SM2UVU fick hjälp från 60-års firande Gunnar SM2IUF i testen som kördes från Burträsk.

Innan testen fick Gunnar träna N1MM på 10m för att få lite mer koll på vad som hörs på 6 över 6 istället för hans egen Carolina windom i Kalix. Det gjorde susen, han körde mults som aldrig förr. Han fick lite träning i CQWW CW några veckor innan också, en tränad OP som kan CW är aldrig fel.

 

Gunnar gjorde lumpen med lill-Eric SM1ALH på den tiden det begav sig så han lärde sig cw den vägen.

SM2UVU hade aviserat att komma redan på lördag, men han fick påhälsning av inbrottstjuvar mitt i natten så han kom först på söndag.

Så strategin blev CW första dygnet, och sen när UVU kom så körde "Mr Slow" mycket fin run mest hela dagen på ssb tills bandet stängde via F2 skiktet vid 4-5 tiden på EM.

Vi hade en jämn kamp med SK3GM som körde från SK3MF QTH på Rävsön, men när Auroran kom på lördag eftermiddag då hade vi fördelen att vara tillräckligt långt norrut för att nå de joniserade skikten som uppstår i E-nivån vid ca 100 km höjd. Gunnar hade många teorier om dessa skikt eftersom han har lyssnar på de sk propagationsfyrarna som finns i Ryssland i närmare 30 år. Helt klart är vi har en fördel i SM2 kvällstid och nattetid mot Pacific jämfört med våra sydligare vänner som får vänta till LP-öppningarna på morgonen!

Stationen börjar bli riktigt super, var 4:e tävlingen i rad det sattes nytt SM-rekord!

Tack till Micke WMV (SJ2W) som lät oss köra denna test och även fira Gunnars 60 års dag. Grattis Gunnar(GG)!

SM2IUF

Här är en länk till hur vi körde:  http://www.3830scores.com/showrumor.php?arg=hhauz2ffafqi7

Nästa steg blir att bygga upp SK2AT stationen med 2x6 pack antennomkopplare för att få IC756PROIII och nyinköpta FT1000D att funka bra tillsammans.

Förhoppningen är att vi kan locka fler amatörer till denna skojiga gren av amatörradion, framförallt yngre förmågor är mycket välkomna!

 

Konditionsindex

DX Summit bandinfo

50 144 432
cw digi ssb
10 12 15
17 20 30
40 80 160

Liknande artiklar

Sök i artiklarna

SSA Contestspalt

Ett komplement till contestspalten i tidningen QTC
Go to top