sm2eka tomteOrdförar'n har ordet!

Hej på er!

Vintern kom till slut! Åtminstone snön. Att temparaturen ’bara’ håller sig runt 0 känns helt OK för vi som eldar med ved...hi!

ECC aktiviteten runt Kulturhuvudstadsåret.

Som ni ser längre ned i bladet så är aktiviteten från FURAs sida i full gång .Personligen med min signal SI2014ECC så har jag hittills mest kört digitala QSOn. Erfarenheten totalt under desa två första månader är att intresset över amatörradiovärlden är stor att köra unika prefix! Känslan av att få en pileup är rätt härlig men visst, kan vara lite stressande också! Min egen målsättning är att köra bortåt 4000 unika QSOn/calls under året. Jag är just nu uppe i 2158! Ang detta med statistik så gå in på FURAs hemsida, sidan med UMEÅ2014 award och ’statistics’! En eloge till Magnus SA2BRJ för hans fantastiska statistiksida! Där kan ni följa utvecklingen under året!

Inget bidrag från kommunen till ECC-projektet!

Tyvärr fick vi häromdagen besked från UMEÅ2014 att vi INTE erhåller något ekonomiskt stöd till vårt ECC-projekt (gällde finansiering av QSL-korthanteringen). Självklart irriterar detta oss en hel del!! Vi gör otrolig reklam över hela världen om kulturhuvudstadsåret och de är inte beredd att ge en motprestation! Nu är inte riktigt sista ordet sagt, vi skall se om vi kan gå/hitta andra vägar! Invigningen blev nog för dyr!

Har du testat att köra digitalt

Jag har under några perioder i mitt amatörradioliv kört digitalt, först RTTY på 70 - talet, AMTOR och PACKET på 80 talet och för något år sedan PSK31. I samband med min ECC-signal så har jag nu kört över 1700 QSOn mestadels på PSK63 samt PSK125. Det var en överraskning för mig att dessa moder nu är så populära. Nu tycker man att PSK31 är alldeles för långsam.  Jag har även kört en del QSOn på RTTY, bl a WPX RTTY testen som verkligen gav mersmak! Så jag uppmanar dig: Har du inte testat att köra digitalt GÖR DET. Det är absolut en ny värld! Visst är vår hobby fantastiskt bred och intressant!

Nästa FURA -blad ...kommer i maj.! ;HAR DU NÅGOT BIDRAG!!!????

73 önskar Er ordförar Rune SM2EKA
VI SYNS I LYCKSELE DEN 15 MARS!