SM2EKAOrdförar'n har ordet….

Hej på er!
Ibland tar orken slut och den har väldigt svårt att komma tillbaka. Vad jag försöker säga att jag hade lovat ett FURA-blad före sommaren men det blev inte! Sorry! Men så är det/ blir det ibland. Nu är det september och sommaren pågår faktiskt fortfarande, riktigt fina och varma dagar! …och klubbkvällarna har börjat att rulla på! DET är riktigt trevligt! Så här kommer ett FURA-blad i alla fall! Håll till godo!

Radioaktiv
Vi satt häromkvällen på klubben ett gäng glada amatörgubbar (!) och berättade lite om vad man sysslat med i sommar. Det var rätt brett… Några hade kört 6 m, några hade byggt antenner, några hade jagat lite DX på övriga band, meteorQSOn mm mm. Häromdagen hörde jag en som hade byggt en kryssyagi på ett kvastskaft och haft QSO via satellit! Det visar åter igen hur bredd våran hobby är. Själv har jag mer eller
mindre uteslutande enbart jagat naturreservat samt även själv aktiverat några häromkring.

Rejäla antenner och master!
När en del satsar så satsar man rejält! Nicklas SM2UVU har själv svetsat ihop den mast som han tillsammans med ytterligare några’mastapor’ reste upp nyligen! Kanske södra Umeås vackraste antennpark för närvarande! Kolla bilden som finns längre ned, imponerande. Ett intressant konstaterande är att det är skönt att vi har ett antal (yngre!!) förmågor som är duktiga på att klättra i mast. Det är ju något som FURA tacksamt konstaterat ett antal gånger när vi skall ha upp/serva våra antenner på klubbtaket. En eloge från en som har problem med höjden på kökspallen!

Ny amatörradiokurs!
Thomas SM2OAE kommer att dra igång en ny kurs i början av oktober. HJÄLP han/oss att hitta nya elever till kursen! Se annons längre ned!

LOPPIS och SAC-test!
Vi gör ett nytt försök med loppis i våra lokaler lördagen den 12 oktober! Denna gång skjuter vi fram loppisstarten någon timme! Loppisen blir mellan kl 1300-1600 (borden dukas från 1200). En av våra stora loppisförsäljare Micke SM2KOT har lovat att komma! Ta och kolla i din junkboxlåda om inte du också kan ställa upp ett bord! Hur som haver välkommen till FURA-loppisen! Samma lördag till söndag planeras SAC-SSB – körande från klubben! Vill du vara med?

Övriga aktiviteter!
Hjälp oss i styrelsen att komma på lämpliga aktiviteter som vi kan ha på klubben i vinter! Hör av er till någon i styrelsen!

Nästa FURA-blad...
…kommer senare i höst! ;-) Då med bilder från uppstarten i höst som inte fick plats denna gång!

73 önskar Er ordförare Rune SM2EKA