SM2EKAOrdförarn har ordet….

Hej på er!

Så var det nytt år igen och inte bara det, hela januari har gått! Jesses vad tiden vill springa iväg när man har roligt. För mig är det ju en liten ny situation eftersom jag numera är lite mer pensionär än yrkesarbetande. Jag har flyttat hem min verksamhet och tänker väl mest underhålla lite gamla kunder samt mindre uppdrag inom Excel-världen. Det betyder att man borde ha lite mer tid för radio men det får väl framtiden visa. Jag har i alla fall satt ett bord emellan arbetsplatsen och radioplatsen så jag måste kliva upp och gå runt för att komma till riggen….hi!

52 st QSOn på 30 minuter eller på 16 timmar?

Ni som är lite aktiv på HF har säkert hört talas om SOCWA, Swedish Open CW Activity som pågår hela detta år. Det är en aktivitet som fått ’gubbarna’ att börja köra telegrafiQSOn som man gjorde tidigare. Dvs man utväxlar rapport, namn, QTH, rigg och väder åt båda håll och det tar oftast ca 10 minuter om man kör i lagom takt. Man skall alltså ha kontakt (telegrafi) med skandinaviska radioamatörer samt att dessa QSOn loggas in via Internet. Första gången jag hörde om detta var när Rune SM5COP berättade om detta i samband med mitt besök hos Eskilstuna Radioamatörer i september. Jag var lite tveksam först men började delta direkt från årsskiftet och det kändes helt rätt. Idag är det ca 350 amatörer som registrerat sig. När du kört 52 registrerade och konfirmerade kontakter så får du ett vackert diplom. Se mitt diplom till vänster.

Som sagt mycket trevligt och avstressande att kunna i lugnt tempo vara social via cw-tecknen. Tyvärr har det under senare tid mest blivit cw-QSOn typ 5NN TU så därför blev denna aktivitet helt rätt!

Kolla www.socwa.se ifall du vill veta mer.

Det är snart 10 av klubbens medlemmar som är med i SOCWA. I samband med styrelsemötet här om veckan beslöts att FURA skall sponsra aktiviteten med 500 kr. Allt som höjer aktiviteten på våra band skall premieras!!

FURA AWARD 2013

Angående aktivitetshöjande åtgärder! En annan sådan åtgärd kommer från FURA!! FURA AWARD 2013! Det går ut på att köra så många av SSAs Aktivitetstester som möjligt under 2013. Se längre fram i bladet om reglerna!

FURA 2013

Som ordförande så går väl tankarna en hel del över vilka aktiviteter som förväntas av föreningen under året. Några punkter:

  1. Fortsatt arbete med D-star repeatern, bl a hitta ett bättre QTH
  2. Upprustning av repeatersystemet, dvs byta ut de nuvarande till modernare smalbandiga repeatrar!
  3. Utbyte av datorer på SK2AT (pågår just nu).
  4. Slutsteg 440 och 1296 (ansv SM2RIX) pågår.
  5. Ev fjärrstyrning av någon del av SK2AT-riggarna.

Som du ser så finns det idéer och sådant som redan är ’on going’! Det betyder att du som medlem verkligen behövs, inte bara att passivt betala in medlemsavgift utan även i hög grad att du försöker engagerade dig i klubbens verksamheter. Vi är 100 medlemmar men det är kanske bara 5 – 10 st som aktivt ’jobbar’ med klubben och dess aktiviteter!

Kom till årsmötet!

FURAs årsmöte hålls den 16 februari kl 1500 på Folkets Hus, Idun i Umeå. Vi hoppas att du ställer upp. Då finns det lite möjlighet att vädra något av punkterna ovan. Kaffe finns att köpa från kl 1415.

Middag efter årsmötet!

Efter årsmötet (ca kl 1700) så går (ner) vi till TC och äter en gemensam middag. Då hoppas jag att ni tar med respektive så vi får en trevlig gemenskap.

Nästa FURA-blad

…kommer någonstans i mitten av vårvintern! Vi får se. Nu ser vi fram emot den kanske finaste tiden på året, vårvintern!

73 önskar Er ordförar Rune SM2EKA