SM2EKAOrdförarn har ordet….

Hej på er!

”Julen varar väl till påska!” Nja i år verkar julens väder fortsätta vidare efter påsk. Grått och slaskigt och verkligen inte varmt! Jag vill få bort snön väldigt snart så att jag får upp min 80 m dipol igen så att man får ’prata ve pojka’ …hi.

SSA årsmöte 2012.

Nu är det väldigt nära till årets stora radio­begiven­het här i Umeå. Det mesta är förberett MEN som vanligt kommer man på en massa små detaljer som borde och måste göras. Så än får man inte slappna av. Men visst längtar jag till söndags-eftermiddag den 29:e…då lär det väl säga ’pust’ och man somnar efter middagen…!

Jag har ju en förhoppning att 40 av FURAs medlemmar skulle anmäla sig till banketten på lördagskväll. Jag tror inte vi riktigt nått fram än…. SÅ SKYNDA DIG ATT ANMÄLA DIG! Senast den 20 april, du kan ringa till Wille SM2AVG på 090 – 13 41 13 eller 070 – 866 86 58 eller gå in på FURAs hemsida och anmäl dig. Anmäl dig även till fredagsminglet, just nu är det minst 90 st enbart på fredagskvällen! Trevligt!

Lotteriet.

Vi hade planerat att åka ett gäng till Eskilstuna och loppisen för att där vara med och sälja SSA-lotter. MEN redan ett par veckor innan visade det sig att vi hade i princip sålt alla lotter så vi behövde inte göra någon extra utflykt. Verkligen kul att det gick så bra att få iväg lotterna. Eftersom det stora lotteriet är klart så kommer vi att ha ett par ringlotterier till försäljning under fredagskväll samt under lördagen med en del fina vinster. Så ni kan vinna ännu mer….!

Stöd våra sponsorer!

Vi kunde redan i julas konstatera att sponsorerna till lotteriet var riktigt givmilda. Ta och stöd våra sponsorer genom att beställa ifrån dem! Kontakta dem redan nu om det är något som ni vill att de skall ta med sig till Umeå så får ni det ju frakt-fritt!

SK2AT Triple Play!

Att vi har många duktiga radiokörare (!) i vår klubb vet jag redan! Jag måste ändå få ge en extra eloge till Per SM2LIY som nyligen meddelade att SK2AT lyckats köra ihop diplomet Triple Play vilket betyder att alla 50 staterna i USA är körda och verifierade (via LoTW) på både CW, SSB och digital. Alla kontakter skall vara efter den 1 januari 2009. Det som väl hjälpte till i hög grad var när vi aktiverade SM200PAX. Då kördes många W-stationer! Bara att lyfta på hatten! Per har ju kört >99% av alla QSOn från SK2AT.

FURAs Webb

Vår webb FURA.SE är känd över hela svenska amatörradiolandet! Den har också fungerat exemplariskt inför SSA2012-mötet. Allt detta tack vare ett otroligt arbete av Olle SM2DCU.

Efter 7 år och nästan 3000 publicerade artiklar så har han meddelat att han kommer att dra ned på aktiviteten och ansvaret för webben efter SSA-årsmötet. En av orsakerna är det minimala intresset från medlemmarna att komma in med bidrag. Det är en handfull av FURAs 100 medlemmar som någon gång bidragit!
Skall det verkligen behöva vara så svårt för er uti i buskarna att kunna skicka in bidrag!!??

Nästa FURA-blad

…kommer någonstans i juni innan sommarlovet!! Vi får se. Men först skall vi ha roligt den 27-29 april!

73 önskar Er ordförar Rune SM2EKA