eka201009.jpgOrdförarn har ordet….

Jag börjar skriva detta när det är + 31 grader ute! Jag vägrar vara ute då, absolut inte min vädertyp! Man är nog onekligen en nordbo! Detta med att skriva en ’ledare’ eller vad man skall kalla detta ordbajseri får en att beundra de som skall skriva en ledare varje dag i våra dagstidningar.

SSA årsmöte 27-29 april 2012 i Umeå

Nu är det helt klart att FURA blir arrangör för SSAs årsmöte här i Umeå den 27-29 april 2012. Vi kommer att hålla till på IDUN, Folkets Hus på samma sätt som vi gjorde för 15 år sedan 1996. Som jag sa i förra ’ordet’ är att Det kommer att bli förväntningar på Dig. Det förstår du säkert!

BOKA MED ANDRA ORD REDAN NU HELGEN DEN 27-29 APRIL 2012!!!

Mer info kommer under hösten!!

Ordförarens tripp till Borås

Nyligen gjorde jag en tripp Karlstad-Borås-Eskilstuna-Uppsala och hem. En liten nätt tur på 250 mil. Det var mest en privat resa men ett par kundbesök var inbokade. Men jag passade även på att besöka några av våra amatörradioföretag. Jag ville redan nu bearbeta att de är välkomna till Umeå och årsmötet nästa år.
Några bilder från resan kommer lite längre fram i bladet.
Det som man kan notera är många av våra trygga (!) leverantörer i dag börjar nå mogen ålder och har eller håler på att avveckla eller låta andra ta över. Man får verkligen hoppas att de nya ägarna har samma servicegrad mot oss amatörer.

Ett underligt kapitel iFURAs historia!

För ett tag sedan så ’rensade’ min sambo Eva i en fotobyrålåda och hittade ett tidningsurklipp med bl verser på västerbottensmål. MEN på baksidan hajade jag till. Där fanns ett reportage om ’Radioamatörer i Umeå’. Det visade sig vara en notis från när Umeå SändarAmatörer (USA) bildades. De var en utbrytning från FURA och skedde någon gång runt 1975! Denna händelse i Umeås amatörradiohistoria har blivit lite (medvetet?) bortglömt. Det skrevs inget om detta i vår 60-års bok! Det var en period på 70-talet när tydligen det gnisslade lite inom FURA. Det var inte bara USA som bildades, det bildades även URS, Umeå RepeaterSällskap. Den sistnämnda föreningen började bygga upp hela repeater-strukturen redan då. Fler klubbar bildades också under 70-talet. Bl a i Hörnefors, i Vindeln och i Sikeå.
USA blev inte så långvarig. Däremot så finns fortfarande klubbsignalen SK2NR kvar, registrerad i Bjurholm!
De flesta återkom senare till FURA och URS integrerades med FURA någon gång på 80-talets början. Sedan dess kan vi med glädje konstatera att det varit lugnt och FURA har kunnat arbeta enhetligt vidare till den stora och framgångsrika förening vi är idag. Artikeln finns i slutet av detta FURA-blad.

Nästa FURA-blad

Nästa FURA-blad blir under september samt i november! Ni får helt enkelt nöja er med det! Att få fram bladet tar minst en arbetsdag och eftersom antalet frivilliga är minimal att arbeta med våra medier (Hemsida + FURA-blad) så blir det så här! Jag skulle onekligen bli mycket positivt över-raskad om någon av er kunde komma med material till bladet. Något som ni känner mer går ut till medlemmarna än mer brett via vår hemsida.
MEN nu är det i alla fall sommar och jag önskar er verkligen några sköna sommarmånader så träffs vi med nya friska krafter i slutet av augusti!
73 Er ordförar RunEKA

Sök i artiklarna

Go to top