eka201009.jpgVåren på G.

Äntligen, för det har varit en som det känns ovanligt lång vinter. Nu verkar det som att solfläckarna också hittat tillbaka på solen. Konditionerna på 20 m kvällstid har visst varit riktigt bra. Vi ser fram emot mer och mer fina öppningar!

SSA årsmöte 27-29 april 2012 i Umeå

Jag börjar med senaste beslutet. Torsdagen den 31 mars bestämde en enhetlig FURA-styrelse om att ansöka om SSAs årsmöte 2012. Det preliminära datumet blir 27-29 april 2012. Vi kommer att hålla till på Folkets Hus som det ser ut nu.

Det kommer att bli förväntningar på Dig.

Som du nog förstår kommer det att krävas mycket arbete innan vi är fram på söndagskväll den 29 april 2012. En arbetsgrupp bestående av styrelsen + 3-4 personer till kommer att bildas. Det som närmast nu måste göras är att presentera oss på något sätt i Växjö på årsmötet där söndag den 17 april. Utöver arbetsgruppen så kommer 5-10 personer till att behövas själva årsmöteshelgen. Vi är ju ett antal som varit med på ett antal SSA-möten genom åren så det finns lite erfarenhet över vad som krävs.

BOKA MED ANDRA ORD REDAN NU HELGEN DEN 27-29 APRIL 2012!!!

Distrikt 2-mötet i Vännäs

Ett möte i mindre skala (med typ samma upplägg som ett SSA-årsmöte) blev DS2-mötet i Vännäs den 19 mars. Framför allt Olof SM2DCU hade gjort ett hästjobb att få till ett mycket innehållsrikt och givande möte. Runt ett 40 tal besökare under dagen samt 37 st på middagen på kvällen. PLUS-Sverker Olofsson blev ett uppskattat inslag. Lägger man ned jobb så ger det resultat också. Men som ni förstår så kommer det att krävas mer än 2 personer för att vi skall få ett trevligt och för alla givande SSAmöte nästa år!!

Vårt årsmöte.

En punkt som jag känner blev bra vid vårt eget årsmöte var DCUs motion om återinförande av funktionärer för olika ansvarsområden. Det underlättar för alla att veta vem du skall kontakta när du undrar över något inom vår rätt breda verksamhet inom FURA. En förteckning över funktionärerna hittar du i detta FURA-blad. Men vi är tillbaka till samma grundproblem. För att mycket av vår hobby skall fungera krävs det personer som på frivillig och ideell basis ställer upp!

Otroligt!!

Roy SM4FPD skrev följande i sitt fantastiska veckobrev i veckan:
”Lotterivinsten, som drogs bland inträdes-biljetterna resulterade i att någon vann en ICOM handapparat skänkt av SRS. Tyvärr var vinnaren inte nöjd utan ville ha pengar istället. Något som vi tidigare aldrig har varit med om. Kanske måste vi ompröva om vi skall skänka radiostationer till klubbarnas lotterier i framtiden.”
Fullkomligt otroligt och vansinnigt! Nu vet jag ej om vederbörande var lic radioamatör men ändå. Jag förstår Roy till fullo att han reagerade!

Framöver…

Jag vill hoppas på att några aktiviteter under vår och sommar kommer på plats. Det diskutreras om en DX-spedition till JP94 för att köra 6 m. Vi återkommer.
Jag skall försöka att få fram ett FURA-blad till innan högsommaren och jag skulle onekligen bli mycket positivt överraskad om någon av er kunde komma med material till bladet. Något som ni känner mer går ut till medlemmarna än mer brett via får hemsida.
73 Er ordförar RunEKA

Sök i artiklarna

Go to top