eka201009.jpgKyla, vinter och gott om snö. Inget antennuppsättning­väder att tala om. Speciellt när min rotor åter stannat….

Tanken var att ett FURA-blad skulle komma ut före jul men tiden för ideellt arbete kan ibland vara lite snävt.

Farfar och pensionär

Det första är sant, mitt första barnbarn kan jag glädja mig åt. En liten pojke vid namn Alex. Har visslat hans namn några gånger på cw, låter bara fint!  Pensionär (!), nja, delvis! Jag gör nu ett tappert försök att jobba 4 dagar i veckan och vara ledig fredagar=delpension…. Det blir nog både städning, FURA och radio, men framförallt samvaron med gumman denna lediga dag!

Pensionären FURA

I februari fyller FURA pension 65 år. Det var i februari 1946 det annonserades efter Radio- och Experimentintresserade. Det skulle verkligen vara intressant att fått se bilder på vilka som var närvarande den gången, hur man reso­nerade etc.

Jag kom ju med i FURA på hösten 1969 och en sak som jag undrat över är att jag aldrig hört talas om några Umeå-amatörer som var igång före världskriget!? Någon som vet?

40 % Pensionärer

Jag kollade lite snabbt i vår medlemslista och hittar att nästan 40 % av våra medlemmar är 65 år eller däröver.
Vad säger man…. Jag gissar att amatörradiorörelsen i de flesta klubbar i SM ser ungefär likadan ut. Så håll med om att lyckas vi inte inom närmaste 5-10 åren att förändra amatörradion att bättre passa de yngre så kommer vi att enbart bli en fikaklubb. Vi är på god väg redan. Vilka pensionärer kommer att klättra i våra master för att försöka få fyrar och repeatrar att fungera även år 2020!?? Dessutom verkar det allt svårare att få ideellt arbetande personer, inte bara inom vår klubb utan i de flesta föreningar.

65 års fest?

Jag kastar en liten boll till alla 65 o däröver i föreningen! Kan ni inte fixa en fest någon gång under året? Resternde något yngre lovar att dels komma, dels försöka att bidraga med något trevlig. Funder på saken mina vänner!

Nog med ’gammelprat’

Nu känns det som att jag ändå skall ta och titta framåt. Distriksmöte för 2:a distriktet blir den 19 mars i Vännäs (OBS! Det är lika lång från Umeå till Vännäs som det är tvärtom!). Vi hoppas på god uppslutning samt även att många stannar kvar för middag och  lite ”kvällssurr’. Det kommer att finnas möjlighet till övernattning.
Ett annat framtidsmöte. SSAs årsmöte 2012! På vårt eget årsmöte den 10 februari kommer det att ställas 2 frågor. 1. Vill ni ha hit SSAs årsmöte. 2. Är ni beredd att arbeta för att ett sådant organisatoriskt skall fungera?  Fundera till! Det var lite enklare för 15 år sedan när alla var 15 år yngre!  Ajdå, nu är jag där igen….

Tack för 2010

Jag vill förresten åter tacka för föregående år! Luncherna, kvällssammankomsterna, alla som ställer upp och får kaffe och lokal och riggar att fungera mm mm. Kom ihåg att det är allas frivilliga och ideella insatser som får en förening att fungera! Nu tog sidan slut. Vi hörs på banden och njut av vintern! 73 från er ordf Rune SM2EKA