eka201009.jpgPlötsligt är alla gröna trädblad borta och senhösten/vintern kommer allt närmare. Dags att åter planera för antenner lagomt till första snön....

När man sätter sig vid sin ordhandlare för att försöka få ned några rader till er medlemmar så blir det en stunds eftertanke, vad har egentligen hänt sedan sist!! ...och vad skulle man vilja få puffa på i framtiden

Avslutningen i juni med antennanalysator

Den 10 juni hade vi avslutning för våren. Tomas Sm2XVV hade tagit med sin PC-antennanalysator för mätning av FURAs vertikalantennen R7. Även om resultatet inte blev så bra (för R7ans del) så visade mätningen att ett sådant instrument mer och mer känns som ett 'måste' för den antennexperimenterande amatören.

SI9AM

Den 24 juli besökte er ordförare SI9AM i Utanede Ragunda. Besöksstationen fyllde 10 år och man hade ordnat en riktigt trevlig dag med intressanta föreläsningar av SM5DJZ Jan och SM0AGD Erik.
Man har en mycket fin station med bra riggar och fina antenner samt sängar för 2 personer. Ni vet väl att man kan hyra allt detta för en billig penning. Undras om det blir möjlighet för oss här i Fredrika att i framtiden köra med någon specialsignal från det kommande templet där..?? Men med årets strul med bärplockarna så minskar väl chanserna till en satsning av Thailändarna!

Besök i Arvidsjaur/Arjeplog

När man är på semester med gumman (+ hund och husvagn) så blir det väl lite automatiskt att man kollar ev amatörradiomaster mm. Jag har ju en 706:a i husvagnen som jag aktiverar lite då och då när vi är ute och campar. I Arvidsjaur den 3 aug så stämdes träff med SM2AGK Sture med XYL i Krokvik någon mil utanför samhället. Vi fick en fin samvaro och gott kaffe någon timme. Jättekul att få se hur de hade det där uppe. Längre fram i FURA-bladet kommer några bilder från Krokvik. Hans skylt vid ingången 'skrämmer' ev besökare...nåja hi!

I Arjeplog besökte vi Galtispouda-fjället i strålande solsken och utsikt. Där noterade jag att (det var AGK som hade tipsat ett par dagar innan) att repeaterantennen hade fått väldigt konstig strålningsvinkel. Tog några bilder som sedan visade sig vara till glädje för SKRA-gänget innan de åkte upp och reparerade i september.

Motormuséets dag och 'va! finns ni kvar...'

Vi var ett antal tappra som i mer eller mindre hällande regn visade upp vår hobby på Motormuséets dag den 22 aug. Vi visade upp både lite nostalgi som moderna amatörradioapparater. Visst är det lite jobb att ställa upp MEN vi borde försök att göra det oftare. Vi måste visa att vi finns och är i alla högsta grad aktiva. För hur ofta är det inte numera att vi får frågan/ kommentaren. 'Va!? Finns ni fortfarande kvar i dessa Internet-tider!'. Eftersom den frågan så ofta kommer jobbar (!?) vi tydligen alldeles för mycket i skymundan! Visst ser du till att DU alltid har svar på den frågan!!

Luncerna

Luncherna första onsdagen varje månad lever vidare och vi är oftast 8-12 st. Jag uppskattar verkligen den aktiviten. Jag är också glad att en och annan (X)YL följer med också.

FURA investerar

Vår förening har under många år kunnat glädjas åt en god ekonomi/likviditet. Det är inget att sticka under stolen med. Nu har vi i styrelsen beslutat att avsätta max 15000 kr till investering i utrustning och/eller annat som gynnar vår gemensamma hobby. Vi vill gärna få förslag på lämpliga objekt. Maila till oss i styrelsen. Senast den 14 oktober då nästa styrelsemöte är inlagd.

Frågor...

Hur får vi ungdomar intresserade? Hur får vi deltagare till amatörradiokurs? Vilka vill köra tester från klubben (Per SM2LIY vill gärna ha fler aktiva). Hur skall vi göra PR för vår hobby? Skall vi ordna SSAs årsmöte 2012? Kan ingen ordna surströmmingsfest??

Glömt mer...

Japp det har jag säkert, får bli annan gång!

 

Finns alltid nåt att fundera över! ....hi

73 från er ordf Rune SM2EKA

Sök i artiklarna

Go to top