sm2eka.jpgPlötsligt var all snön borta och sommaren brakade in några dagar i mitten av maj. Dags att åter planera för antenner och fielddays och semestrar och allt annat mm.
Fieldday
Ang fieldday så är ingenting planerat i sommar från FURAs sida. Ingen har kommit med något förslag så vi ligger lågt. Kanske att nästa år skulle vara läge för en fieldday i Svettåker, den som lever får se!
För den som ändå vill åka på aktiviteter under sommaren rekommenderas Kalixamatörerna SK2HG fieldday i Sekakrö den 13-15 augusti.
PSK31
Er ordförande har ’hårdkört’ PSK31 under några månader, speciellt på 30 meter som är ett verkligt trevlig band. I stort sett alltid öppet.

 

Det som är kul och en sporre är alla diplom man kan köra ihop till. Det är dels 30 m Digital Group (http://www.30mdg.net/) samt European Packet Club (http://epc-mc.de/) . Båda är jag medlem i. När man har kört ett antal QSOn så kan man ladda ned speciella program som kollar vilka du kört och utifrån detta meddela vilka diplom som du kan ansöka om. Ansökan går via internet och du har dem tillbaka i pdf-format efter en kortare tid. Vid sidan är ett diplom jag erhållit för att jag haft kontakt med 200 olika EPC medlemmar på 30 meter! OM du funderar på att komma igång på PSK eller redan är det får jag ge det rådet att INTE köra ut en massa om din utrustning!! Jag (och garanterat de flesta) är INTE intresserad av vad du har för alla antenner på eller vilket operativ­system du har eller vilken processorhastighet din dator har etc. Skriv 'Rig Elecraft K3 10W program DX4WIN' som mitt förslag är. Mer behövs inte. Jag försöker därutöver få med ålder och när man blev licencierad + vädret förstås! Ett litet tips som sagt. Hur som haver har jag nu kört av mig PSK ett tag så nu skall jag ge mig på nästa delhobby inom vår härliga hobby, nämligen......just ja, har inte kommit på än, hi.

50 MHz

Ja kanske det bandet skulle testas lite närmare, nu när det närmaste 1,5 - 2 månaderna kan bli öppningar + att jag faktiskt har en 5 el antenn uppe för 50 Mhz. Skärpning eka.....

MKARS80-byggandet

FURA initiativ till byggkvällar blev verkligen lyckat. Byggsatsen var lagomt avancerad och några av de 18 byggsatser som togs hem är redan i luften. ....och till min stora glädje upptäcker en del att 'Oj, vad långt man når med 5 W'. Ljuv musik för en QRP-fantast som (nåja, relativt i alla fall).

Övrigt

Jag vill tacka för denna 'vårtermin'! Luncherna, kvällsammankomsterna, alla som ställer upp och får kaffe och lokal och riggar att fungera mm m fl. TACK och hoppas att ni ställer upp i höst också. Kom ihåg att det är allas frivilliga och ideella insatser som får en förening att fungera!

Vi hörs på banden och njut av sommaren! 73 från er ordf Rune SM2EKA

Sök i artiklarna

Go to top