Hej på er uti snön!

Dåligt antennuppsättarväder! Framför allt så fryser man rejält om händerna... Skämt åsido, kylan sitter i och man kan undra om vädergudarna skämtar lite runt klimatskräckshysterin!

Målsättning med hobbyn

Har man en målsättning med sin hobby? Tänker man på sådant när man jagar DX...? Frågan kom upp för mig för någon vecka sedan när jag upplevde att jag hade stökigt i schacket, 'fuskade' med både ditt o datt inom vår hobby och blev som aldrig klar med någonting. Kanske är det ibland en nackdel att denna hobby är så bred; ...cw, dx, eme, aprs, building, antenner, digitalt, hf, vhf, mobilt, tester, aurora, qrp, qro, data, rpo, samband  ...u name it. Tänk vad enkelt det skulle vara med golf, man behöver bara få i en boll i ett hål! That's it.

Men visst kan man ha ett mål med sitt radiokörande. Det finns de som lär sig språk (köra bara tyskar ex vis), man förädlar sitt tekniska kunnande, man fördjupar sina relationer med sina närmaste radio-vänner etc.

Har jag nu kommit fram till ett mål för mitt vidkommande? Nja...ganska minimalt. Just nu gäller det att köra 100 st medlemmar i EPC (European Packet Club) på 30 meter PSK. Ok, visst är det ett mål. Det om detta. Upptäckte också att jag inte har så hemskt många stater kvar till WAS. Kanske ett annat mål! Men som sagt hobbyn är bred och man slits mellan allt som är roligt.

EPC (European Packet Club)

Jag har varit borta från PSK-körande i minst tre år. Nu har jag kommit igång igen, och då med min nya K3 på 10 watt. Det var så väldigt enkelt att komma igång med den riggen! Jag upptäckte mycket snart att många sände ett EPC# (nummer). Jag Googlade och kom fram till klubbnamnet i rubriken. Enkelt att bli medlem och jag fick mitt nummer (EPC#10514). Vad man tänker med denna klubb är att du med hjälp av ett litet program som du laddar ned snabbt kan se hur du ligger till mot de många diplomen som finns inom klubben. Bl a det jag nämnde ovan, att på 30 meter köra minst 100 EPC-medlemmar. Antalet medlemmar ökar mycket kraftigt inom klubben.

Klubbverksamheten

Vi har haft årsmöte. Inga större sensationer. Mats-Ola SM2CKR lämnade styrelsen efter ca 15 år. Ett stort tack! Nu lär vi nog få se M-O ändå i olika samman-hang. Han börjar mer och mer att inneha hustomte-rollen, och det med den äran. Det som är så skönt med vår klubb är att vi under många år har sluppit interna stridigheter och annat som tar både kraft och vilja... Låt oss fortsätta med det, lära oss att ha överseende och respekt, ha omtanke och hjälpsamhet (hamspirit). Låt mig bara lägga till en viktig sak angående klubben: Den är vad vi gör den till! Så kom med idéer och hjälp till...!

 

Distrikt 2 möte i Lycksele!

Kul att LYRA, Lyckseleamatörerna med Ulf SM2JDU i spetsen ordnar D2-möte den 27:e mars. Jag hoppas att många av FURA-medlemmarna åker upp. Det finns även möjlighet till övernattning.

SSAs årsmöte i Göteborg

Några FURA-medlemmar kommer nog att vara där nere. Undertecknad reser dit, men kommer inte att vara med på söndagens årsmöte.

SKRA 50 år

Olle SM2DCU och jag besökte oannonserat på fettisdagen Skelleteå-amatörerna som i år fyller 50 år. Vi får gratulera. SKRA planerar även i år att ha en loppis i maj. Kolla FURAs hemsida, info kommer då det närmar sig. SKRA kommer under året att aktivera signalen SK50AU. Man har dessutom en beacon på 160 meter med 400 milliWatt som tutar ut SK50AU till en longwire.

Ha det bra i vår! Vi hörs och träffs....

Rune SM2EKA ordf FURA

Sök i artiklarna

Go to top