sm2eka_spaltbild.jpgJag påbörjar denna spalt på flyget ner till Stockholm och bland annat SSAs årsmöte. Någonstans mellan denna rad och sista raden kommer jag att ge ett litet personligt omdöme om mötet. Det skall i alla fall bli skoj att få träffa likasinnade runt föreläsningar, nya riggar, över en (eller ett par) öl samt årsmötet. För min del är det mitt 5:e årsmöte, tror jag...hi

Sedan sist har det varit en hel del intressanta FURA-händelser/aktiviter. Distrikt 2 möte i Skellefteå, Sten SM2SXTs kväll, SM200PAX, SSAs årsmöte och studiebesöket på Fysiologen.

Ang Skellefteåmötet så förundras man över att det skall vara så svårt att få ihop fler än drygt 20 st! Är det slöhet, ointresse eller vad är det? OK att avstånden här uppe är ett aber men är nog inte hela sanningen. Inga från inlandet fanns på plats (f'låt Abborrträskara, men ni känns som kustbor i detta sammanhang, hi). Har någon en patentlösning hur vi skall upprätthålla hobbyn i inlandet. Det märks ju framförallt nu under kommunjaktstiderna hur glest amatörbefolkade vi är. Jag tror att en uppgift är att vi påverkar avsomnade amatörer runt omkring oss. Tala om för dem allt nytt som kommit in i hobbyn under sista åren.

Kanske skulle Bertil SM2BJS kunna hjälpa oss, att få igång dessa 'tysta' amatörer ute i markerna. Bertil har ju med råge kommit tillbaka i hobbyn efter 30 år.  Grovt kan man säga efter Skellefteå­mötet att det är två (2!) klubbar som visar framfötter för närvarande inom Distrikt 2 och det är FURA och Kalix-gänget! ....men det finns minst 7-8 klubbar till men var är de??

Sten SM2SXT's kväll om 'hönschen' blev en oförglömlig kväll! Långt från radio o datorer... Härligt!

Vår jubileumssignal SM200PAX har redan efter några veckor i luften blivit en succé! Ett antal 1000 QSOn är redan avverkade! Detta medför ett positivt problem hur vi skall hantera QSLandet av signalen. Undertecknad kommer snart att presentera ett förslag till framsidan av QSLet. MEN vi kommer att vara moderna och anmäla signalen till LoTW vilket vi även kommer att göra med SK2AT. LotW medför att många 'fysiska' QSL inte kommer att behöva skickas. För mig var det i alla fall nyttigt att träna pileup-situation. Första gången jag körde på 40 CW så var jag helt slut efter 35 minuter och 60 QSOn! Hör av er till mig om och när ni vill aktivera SM200PAX, vi skall ju köra den till sista december.

Studiebesöket på Fysiologen härom torsdagen blev mycket intressant MEN kanske en lite besvikelse att vi bara var 9 st från FURA! Vi brukar ju normalt vara mellan 15-20! Är ni redan utkommenderad till trädgården?? Fysiologen är ju en av de riktigt elektroniktäta avdelningarna och FoIng Göran Westling gjorde en mycket intressant genomgång i hur man stimulerar resp registrerar nervsignaler.

Som ordförande gläder man sig åt när andra än styrelsen fixar aktiviteter! Aborrträskarna med Mats AWO i spetsen skall visa amatörradio på Vindelns marknad den 30 maj och Bertil BJS skall försöka få ihop ett OldTimermöte i augusti! Vi håller tummarna att det fungerar för er! ...och vi övriga ställer upp, eller hur folks!

Till sist SSAs årsmöte. Ett helt OK arrangemang av Täby Sändaramatörer. Vi var 8 st FURA medlemmar närvarande till och från under helgen. Dessutom ungefär lika många från Luleå-Kalixområdet. Inga stridigheter i år på själva årsmötet som tyvärr drog ut så mycket i tiden att undertecknad ej hann få höra vår nya ordförande SM0DZB Tore. Men citatet från hans tal (enligt ssa.se) att " marknadsföra hobbyn bättre, att vi som redan är radioamatörer aktiverar oss mer " gillar jag! Lycka till Tore!

Nu tog sidan slut! Vi hörs på banden och njut av vårvärmen som äntligen kommit!

 

Rune SM2EKA ordf FURA