Medlemsinfo

FURA återupptar de traditionsenliga klubbkvällarna, tisdagar och torsdagar kl. 19:00 - c:a 22:00

Listan med klubbvärdar presenteras här på hemsidan. 

VÄLKOMMEN!

SM2VHBSM2VHB dodsannonsVi nåddes idag av beskedet att SM2VHB John blivit Silent Key och lämnat vår gemenskap i FURA.

John blev medlem i FURA 1994.

Vila i frid!

Det är med sorg vi meddelar att Lennart Conradsson SM2CFG har avlidit den 22/2 2020.
Han var en av de äldsta medlemmarna i FURA. Född 1931. R.I.P

artikelbidrag formularEtt upprop till alla FURA-medlemmar och övriga radioamatörer! 

Det gäller bidrag till hemsidan, det kan vara litet eller stort. Du behöver inte kunna något om publicering.

Det är bara att klicka till vänster i "Artikelbidrag till FURA". Då kommer ett inmatningsformular upp där man kan skriva in den text man vill ha publicerad.

Det går utmärkt att göra ett färdigt dokument i Word eller liknande program och bifoga som fil. Det går även att bifoga en bild som fil eller flera dokument och bilder i ett Zippat dokument.

Artikelbidraget går till undertecknad som gör eventuella korrigeringar och därefter publicerar bidraget på hemsidan.

Jag väntar med spänning på första bidraget!

73 de SM2DCU/Olle

NU FINNS STYRELSEPROTOKOLLEN NR 5 2019 OCH NR 1 2020 PUBLICERADE.

Dokumenten ligger under meny Medlemsinfo/Protokoll.
Du måste vara inloggad för att ladda ned protokollen.

Saknar du inloggning? Mejl då till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. (Gäller endast medlemmar i FURA)

furaI år fyller FURA 70 år.

Vi vill fira detta bl.a. med en gemenskapsmiddag på kvällen efter DS2-mötet!

Vi kommer att äta och dricka gott, titta på bilder, lyssna på berättelser, ha en fin samvaro. Självklart tar vi med våra respektive! Ca pris 200:- per person. Inbjudan med anmälan kommer under vecka 9. Platsen blir samma som DS2-mötet, IFK Umeås anrika klubblokal.


fura emv spion klar thumb   fura emv spion box thumb  

Vi är många som drabbas av oönskad elektromagnetisk vågrörelse då vi vill tillämpa vår hobby som radioamatör. Inte sällan är det vi själva som genererar dessa störningar. Allt för ofta är det dock okända och svårfunna källor. 

I QTC Nov 2013 skrev Tilman SM0JZT om en intressant byggsats att bygga och använda själv. I QTC Jan 2014 finns del 2 i serien, med EMV-spionen från tyska tidningen Funkamateur. FURA har köpt in byggsatsen av det enkla mätverktyget EMV-SPION. SM2DCU har byggt instrumentet och ordnat med låda och manualer.

Instrumentet är avsett för utlåning till FURA-medlemmar. Det förvaras i lådan enligt bilden. Utlåning skall som vanligt alltid noteras med signal, lånedatum och telefonnr i den anteckningsbok som finns för ändamålet på FURA. OBS! Det finns en tendens att det som lånas blir liggande alldeles för länge hos enskilda medlemmar. Visa respekt och se till att återställa lånad utrustning i rimlig tid, som borde vara någon vecka!

Låt dig inspireras av dessa och andra artiklar på Tilmans SM0JZT:s hemsida:
Länk till Tilmans webb :   http://radio.thulesius.se
Länk till QTC 11/2013 :   http://radio.thulesius.se/QRP_QTC/Egenbygge_11_2013.pdf
Länk till QTC 01/2014 :   http://radio.thulesius.se/QRP_QTC/Egenbygge_01_2014.pdf
Länk till Funkamateur :   http://www.box73.de/product_info.php?products_id=2763

Vi hälsar SM6BGG Kurt Wikstén välkommen som medlem i FURA.
sm6bgg qsl
Kurt bor i Färgelanda och var i sin ungdom SM2BGG och medlem i FURA.

haileI början av september blev jag kontaktad av en nyanländ Master student i IT-Management på universitetet, Haile, AB3OX. Haile kommer från Etiopien och har kört en hel del radio från Addis klubben ET3AA. Han berättar att det är svårt att få privata licenser i ET-land, och att han därför med assistans från bl a K3LP har skaffat sig en amerikansk Extra Class licens. Flera andra etiopiska amatörer har också amerikansk licens. Efter en del kommunikation med SSA förefaller nu en licens med prefix SA2 vara nära, tack vare den amerikanska licensen, behövs bara att inbetalningen av certifikatavgiften kommer fram.

Haile gjorde en imponerande färd till Umeå. Flyg till norra Italien och därefter huvudsakligen cykling. Länken http://vertex.nu/pa-campus/he-biked-to-school-from-italy-to-umea/ ger en kört expose och bild på Haile.

Gissar att Haile av och till kommer att besöka FURA. Vid sitt första besök hann han iallafall köra lite ECC pilup på SSB.

PS: Med den nya möjligheten att påverka call blev det slutligen initialerna som vann och gav anropet SA2HNZ. Lycka till! DS

JCGfikaNär Gunnar SM2JCG är kaffegubbe på FURA så blir det gofika! Detta fanns på hans blogg som rekommenderas att gå in på emellanåt! Den finns här! Den 5/11 så bjuder han på fika men har förvarnat att han själv inte är där men fikat är på plats!

Sida 1 av 4

Sök i artiklarna

Go to top
fura.se använder cookies för att hemsidan skall fungera bättre för dig. Du måste acceptera Cookies för att använda fura.se